Opskrifter
Fastelavnsboller med flødeskum og jordbærmarmelade
Tirsdag, 9. februar 2016af Lars Juul
Lækre fastelavnsboller med smag af vanilje og kardemomme. Bollerne er fyldt med flødeskum og jordbærmarmelade smagt til med vanilje og citronskal. Toppen er dækket af chokoladeglasur.
Boller
50 g gær
½ l vand
Korn af ½ vaniljestang
2 nip kardemomme
175 g sukker
1 nip salt
125 g blødt smør
800 g mel
Fyld
¼ liter piskefløde pisket til skum
Jordbærmarmelade
1 kg frosne eller friske jordbær
500 g syltesukker med pektin
2 vaniljestænger
Skal og saft fra 1 citron
Chokoladeglasur
½ dl kakaopulver blandes med 1½ dl lunt vand og tilsættes lidt efter lidt flormelis (ca. 250 g), til glasuren er lun og sej.