Opskrifter

Fastelavnsbolle med mascarpone og solbær

Tirsdag, 6. februar 2024Af Louisa Lorang. Foto: Lene Samsø
Fastelavnsbollesæsonen er i fuld gang, og hvad med at kaste dig ud i at lave dem selv? Her præsenteres en skøn opskrift på fastelavnsboller, hvor den lækre smag af mascarpone kombineres med den forfriskende syrlighed fra solbær.
14 personer
Fastelavnsbolle:
100 g smør
3 dl mælk
50 g gær
75 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
1 æg
700 g hvedemel
1 æg til pensling
Mandelfyld:
60 g marcipan
25 g mandler
½ dl piskefløde
2 spsk. flormelis
2 tsk. stødt kardemomme
Mascarponecreme:
2 dl piskefløde
Korn af 1 vaniljestang
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
Servering:
2 dl flormelis
2 spsk. koncentreret solbærsaft
200 g solbærsyltetøj